Шоколадови еклери СъставНеобходими продукти за 20 броя Начин на приготвяне










<!--//<![CDATA[
var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://x.menumag.bg/www/delivery/ajs.php':'http://x.menumag.bg/www/delivery/ajs.php');
var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
document.write ("");
//]]>-->




По състав



  • Месо

    • Агнешко

    • Бульон

    • Дивеч

    • Заешко

    • Мляно месо

    • Птици

    • Свинско

    • Субпродукти и колбаси

    • Телешко и говеждо




  • Риба

    • Морска и океанска

    • Морски дарове

    • Сладководна




  • Без месо

    • Без яйца

    • С яйца




  • Постни

    • Варива

    • За десерт

    • Зеленчуци

    • Сосове

    • Ядки




  • Тестени

    • Баници

    • Пай

    • Паста

    • Питки и хлябове

    • Пица




  • Десерти

    • Торти

    • Сладкиши

    • Сладки

    • Конфитюри

    • Кремове

    • Напитки

    • Плодове

    • Ядки

    • Други






Шоколадови еклери




Снимка за Шоколадови еклери




120

Време за приготвяне: 120 минути

II

Степен на трудност - Средна




От света

Десерти


Десерти


Сладкиши



Éclair на френски означава „светкавица“ и макар да няма добро обяснение за тази етимология, лесно може да се предположи, че пухкавите десерти направо зашеметяват вкусовите рецептори, подобно на атмосферния феномен.









СъставНеобходими продукти за 20 броя




  1. за тестото:


  2. 125 мл прясно мляко


  3. 125 мл вода


  4. 120 г масло, нарязано на кубчета


  5. 1 щипка захар


  6. 1 щипка сол


  7. 140 г брашно


  8. 5 яйца със стайна температура


  9. за ваниловия крем:


  10. 250 мл сметана 35%


  11. 250 мл прясно мляко


  12. 1 шушулка бурбонска ванилия


  13. 6 жълтъка


  14. ⅔ ч. ч. фина кристална захар


  15. 5 с. л. брашно


  16. за шоколадовата глазура:


  17. 120 г тъмен шоколад 60 %


  18. 120 мл сметана 35%


  19. 1 с. л. гюкоза

     



Начин на приготвяне




  1. 1.

    Шушулката ванилия се срязва по дължина с нож и се изстъргват семенцата. Слагат се заедно със шушулките в сметаната и половината от млякото. Сместа се загрява, покрива се с капак и се оставя 10 мин. извън огъня, за да се извлече ароматът на ванилията. Шушулките се отстраняват.




  2. 2.

    Жълтъците се разбиват със захарта 3 мин, докато побелеят. Слага се брашното и се разбърква добре. Добавя се останалото мляко. Горещите сметана и мляко се прибавят постепенно. Сместа се разбърква добре и се връща на умерен огън за 2 мин. при непрекъснато разбъркване. Сипва се в купа и веднага се покрива с прозрачно фолио, за да не хване коричка. Слага се в хладилника.




  3. 3.

    За тестото в тенджера се смесват млякото, водата, маслото, захарта и солта. Загряват се на умерен огън. Щом сместа заври, брашното се добавя наведнъж. Тестото се бърка се дървена лъжица 2-3 мин., докато започне да се отделя от стените на съда и стане меко и гладко.




  4. 4.

    Тестото се охлажда 2-3 мин., слага се в купа яйцата се добавят едно по едно, докато се абсорбират напълно от сместа.




  5. 5.

    Още горещо тестото се шприцова върху хартия за печене на еклери с дължина 10 см. на по-голямо разстояние един от друг. Може да се оформят и като гевречета. Охлаждат се до стайна температура.




  6. 6.

    Фурната се загрява на 190° С. Еклерите се пекат 7 мин. Вратата на фурната леко се открехва с помощта на дръжката на лъжица. Пекат се още около 13 мин. Трябва да получат хубав карамелен цвят, за да не спаднат след изваждането.




  7. 7.

    Още топли се срязват на две с нож за хляб. Оставят се да изстинат.




  8. 8.

    За глазурата сметаната се слага да заври, отстранява се от огъня, добавя се глюкозата, разбърква се и се излива върху нарязаният на ситно шоколад. Разбърква се, докато се стопи напълно. Охлажда се до около 40° С.




  9. 9.

    Капачетата на еклерите се намазват с глазурата и се оставят да изстинат. Ваниловият крем се разбива с миксера, слага се в шприц и с него се напълват основите. Слагат се капачетата.




  10.  










Tweet




(function()
var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;
po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);
)();



Юни 2012



Още подобни рецепти




  • Снимка за Сръбски орехов сладкиш с конфитюр от кайсии
    Сръбски орехов сладкиш с конфитюр от кайсии



  • Снимка за Малинов мус в брауни чаши
    Малинов мус в брауни чаши



  • Снимка за Сметанов сладкиш с локум и орехи
    Сметанов сладкиш с локум и орехи



  • Снимка за Нежен ягодов сладкиш
    Нежен ягодов сладкиш



  • Снимка за Тортички с шамфъстък и кафе
    Тортички с шамфъстък и кафе









(function(d, s, id)
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=230767636972459";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Коментари













var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-675363-10']);
_gaq.push(['_trackPageview']);

(function()
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
)();


<!--
d=document;
d.write('');
//-->
Tyxo.bg counter



<!--


var pvar = cid: "bg-divino", content: "0", server: "secure-it" ;
var feat = check_fraud: 1 ;
var trac = nol_t(pvar, feat);
trac.record().post();










Popular posts from this blog

How to create a command for the “strange m” symbol in latex? Announcing the arrival of Valued Associate #679: Cesar Manara Planned maintenance scheduled April 23, 2019 at 23:30 UTC (7:30pm US/Eastern)How do you make your own symbol when Detexify fails?Writing bold small caps with mathpazo packageplus-minus symbol with parenthesis around the minus signGreek character in Beamer document titleHow to create dashed right arrow over symbol?Currency symbol: Turkish LiraDouble prec as a single symbol?Plus Sign Too Big; How to Call adfbullet?Is there a TeX macro for three-legged pi?How do I get my integral-like symbol to align like the integral?How to selectively substitute a letter with another symbol representing the same letterHow do I generate a less than symbol and vertical bar that are the same height?

Българска екзархия Съдържание История | Български екзарси | Вижте също | Външни препратки | Литература | Бележки | НавигацияУстав за управлението на българската екзархия. Цариград, 1870Слово на Ловешкия митрополит Иларион при откриването на Българския народен събор в Цариград на 23. II. 1870 г.Българската правда и гръцката кривда. От С. М. (= Софийски Мелетий). Цариград, 1872Предстоятели на Българската екзархияПодмененият ВеликденИнформационна агенция „Фокус“Димитър Ризов. Българите в техните исторически, етнографически и политически граници (Атлас съдържащ 40 карти). Berlin, Königliche Hoflithographie, Hof-Buch- und -Steindruckerei Wilhelm Greve, 1917Report of the International Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars

Category:Tremithousa Media in category "Tremithousa"Navigation menuUpload media34° 49′ 02.7″ N, 32° 26′ 37.32″ EOpenStreetMapGoogle EarthProximityramaReasonatorScholiaStatisticsWikiShootMe